Tunge

Body Art Piercing

Helingstid: 4-6 uger

 

Selvom tungepiercinger er af forholdsvis ny oprindelse, er det i dag en af det mest efterspurgte piercinger. Piercingen skal sidde i det naturlige knæk der opstår når man vipper med tungen, og centreres så man undgår de to store blodårer på tungens underside. Det kan lade sig gøre at sætte op til flere piercinger i tungen afhængig af dens længde.

Når piercingen er helet skal staven skiftes ud til en passende længde.

 

Har man problemer med at få tungen langt nok ud af munden kan man med fordel få sin private praktiserende læge til at klippe tungebåndet over, dette er en lille og ganske smertefri operation.

 

Rengøring af denne piercing er meget enkel. Man skyller mund 2-3 gange om dagen i mundskyl. Eller saltvand.

Ingen oralkontakt med piercingen i helingsperioden. Husk at andre menneskers kropsvæsker udgør en infektionsrisiko for dig.

 

Sådan rengøre du din piercing 2 - 3 gange om dagen

95% af jobbet afhænger af om du passer den som du skal. Det er helt op til dig selv hvor hurtigt din piercing læger.

 

Anvend Klorhexidin mundskyld 2 gange dagligt, følg instruktionen på flasken. Du kan skylle med vand efter at have brugt mundskyld. (morgen og aften) Saltvand bruger du efter hvert måltid.

 

OBS!

Tag aldrig smykket ud af din piercing før den er helet!

Selv om din piercing har været helet i flere måneder skal du ikke lade din piercing være uden smykke, ret længe af gangen. Hullet kan svinde ind eller lukke helt. Synes du om din piercing, så lad smykket sidde i, så undgår du problemer.

 

Det er vigtigt at du mindsker indtaget af varme drikke, stærkt krydret mad, tobak, alkohol og altandet der kan genere din mund mens piercingen heler. Dette er især vigtigt i den første uge. Undgå også at røre med beskidte hænder og gør det til en vane at vaske hænder inden piercingen/smykket berøres. Ingen oralkontakt mens piercingen heler da dette udgøre en infektionsrisiko for dig.

 

Umiddelbart efter din piercing er lavet er det meget vigtigt at sutte på is da dette mindsker en evt. hævelse betydeligt.