Body Art Piercing

Stretch

Helingstid: 8-12 uger

Stretching, når det kommer til piercinger, er en bevidste udvidelse af en allerede helet piercing, der har det formål at bære visse typer smykker, så som plugs, tunnels eller ørevægte. Ørepiercinger er de mest piercinger at stretche, men også næse piercinger, septums, tunge piercinger og læbepiercinger kan stretches. Mens alle piercinger kan stretches i nogen grad, er brusk piercinger normalt sværere at stretche og mere tilbøjelige til at danne hypertrofiske ar, hvis de stretches for hurtigt. Dermal punching er generelt den foretrukne metode til forøgelse af større smykker i brusken.

Stretching udføres normalt i små trin for at minimere muligheden for at skade den helede fistel eller skabe at skabe arvæv. De fleste stretch bliver foretaget ved at gå 1-2 mm op af gangen i størrelse, for derefter at holde en pause på 2-3 mdr. inden der laves et nyt stretch.

10 mm betragtes som "point of no return", går man over 10 mm og for hver størrelse man går op, mindskes chancen for at de kan gro tilbage til start størrelsen.

 

 

Sådan rengøre du din piercing 2 gange om dagen

Op til 1 måned efter stretch

 1. Vask dine hænder med intimsæbe

 2. Vask den synlige del af smykket og hulkanten.

 3. Dryp nogle dråber sæbe på smykket og drej det ind i hulet, skyl grundigt med vand.

 4. Suppler med saltvandsbad af øret 2 gange dagligt. Fyld en kop med saltvand. Helt op til kanten, og lig øret ned i, så det dækker øret. Det skal være dækket i 5 min.

 5. Skyld efter med rent vand

 

Efter 1 måned, og resten af tiden man ønsker at beholde sin stretch

 1. Tag smykkerne ud, når du går i bad.

 2. Vask ørene med intimsæbe, inden du går ud af badet

 3. Tør ørene med et rent håndklæde

 4. Rens smykkerne med lunket vand

 5. Masser ørene ind i Jojoba olie eller Vitamin E olie

 6. Sæt smykkerne tilbage i øret

 

OBS!

Tag aldrig smykket ud af din piercing før den er helet!

Selv om din piercing har været helet i flere måneder skal du ikke lade din piercing være uden smykke, ret længe af gangen. Hullet kan svinde ind eller lukke helt. Synes du om din piercing, så lad smykket sidde i, så undgår du problemer.

 

Brug ikke Akryl eller ikke godkendt silikone til dine øre (Den eneste godkendte silikone man kan få, kommer fra Kaos silicone.

 

Brug ikke glas eller metal til ørene i vinterperioden.bliver