Body Art Piercing

Septum

Helingstid: 4-5 uger

 

Denne piercing i denne centrale del af næsen laves i det tynde væv mellem næseborene (altså ikke i brusken) Det er en almindelig piercing hos naturfolk f.eks. på Ny Guinea, Australien, Syd Amerika, og har en vigtig symbolsk værdi.

Septum forekommer oftest blandt mænd, men også e del kvinder bland aborigineren i Australien siges at have haft den.

Det er en piercing som en del piercerer ikke vil lave da den er vanskelig at få lige. Septum piercinger heler ret nemt hvis man plejer den, og når den er lægt er den relativ nem at udvide til et tykkere smykke. Til septum piercinger  findes et utalt af smykker f.eks. næseben i forskellige designs og materialer, ben, stål, plast, ringe, hestesko, stave og meget andet. I princippet kan alle smykker bruges.

Vil man skjule septumpiercingen pga. sit job, eller under en stor familiefest kan man bruge en septum keeper som holder hullet åbent, uden at kunne ses.

Rengøringen af denne piercing er meget enkel. Man vasker den 2-3 gange om dagen og bruger en mild parfume fri sæbe.

Ingen bad i badekar, svømmehal eller havvand før piercingen er helet.

 

Sådan rengøre du din piercing 2 - 3 gange om dagen

95% af jobbet afhænger af om du passer den som du skal. Det er helt op til dig selv hvor hurtigt din piercing læger.

 

  1. Vask hænderne grundigt med intimsæbe. Fjern evt. skorper fra smykket samt hulkanten. (Har du svært ved at se så brug et spejl)

  2. Vask den synlige del af smykket og sårkanterne. Drej den del af smykket der sidder i hullet ud og vask dette også og drej tilbage så hullet også gøres rent.

  3. Dryp 1-2 dråber Intimsæbe på smykket og drej det ind i hullet. Skyld grundigt med vand.

 

OBS!

Tag aldrig smykket ud af din piercing før den er helet!

Selv om din piercing har været helet i flere måneder skal du ikke lade din piercing være uden smykke, ret længe af gangen. Hullet kan svinde ind eller lukke helt. Synes du om din piercing, så lad smykket sidde i, så undgår du problemer.

 

Sidst men ikke mindst, for at give din piercing optimale forhold af hele under, skal du være forsigtig med den. Ryk slag og tryk mod piercingen kan resultere i den bliver irriteret og bliver udstødt fra kroppen.