Navle

Body Art Piercing

Helingstid: 2-6 måneder

 

Oftest er det skindlappen lige over navlen man piercer, eftersom der er en naturlig plads til smykket i navlehullet. Men andre placeringer kan også laves hvis anatomien er til det. Nogle navler er udadvendte og egner sig derfor ikke til at blive piercet, da der ikke er plads til smykket.

 

Navlepiercing var efter signede et tegn på kongelighed i det gamle Egypten, og blev nægtede almindelige mennesker - selvom det er en lokkende tanke er der intet der underbygger at dette var tilfældet.

I navlen sætter man en navlebanan i der er for lang, til at starte med. En for lille navlebanan er derimod ikke sagen i en nylavet navlepiercing, da den gør det næsten umuligt, at holde hullet rent.

Navler er temmelig svære at få til at hele pænt, dette skyldes bælter, bukselinninger og andet som trykker og klemmer på smykket, dette irriterer piercingen som ikke får ro til at hele. Er trykket på ringen kraftigt nok kan den vride sig og hele skævt, hvis den overhovedet heler. Er man ikke rede til at holde op med at gå i tætsiddende tøj i de første 8 uger, skal man seriøst overveje om denne piercing er noget for en. Når først piercingen er helet kan man selvfølgelig skifte smykket, som man har lyst til.

 

Sådan rengøre du din piercing 2 gange om dagen

95% af jobbet afhænger af om du passer den som du skal. Det er helt op til dig selv hvor hurtigt din piercing læger.

 

  1. Vask hænderne grundigt med intimsæbe. Fjern evt. skorper fra smykket samt hulkanten. (Har du svært ved at se så brug et spejl)

  2. Vask den synlige del af smykket og sårkanterne.

  3. Dryp nogle dråber sæbe på smykket og drej det ind i hulet, skyl grundigt med vand.

  4. Suppler med bad af navlen i saltvand 2 gange dagligt. Vend en kop ud så piercingen er dækket af saltvand i 5 min.

 

OBS!

Tag aldrig smykket ud af din piercing før den er helet!

Selv om din piercing har været helet i flere måneder skal du ikke lade din piercing være uden smykke, ret længe af gangen. Hullet kan svinde ind eller lukke helt. Synes du om din piercing, så lad smykket sidde i, så undgår du problemer.

 

Skift af Navle banan ca. 2 mdr

 

De som følger behandlingsplanenen har ikke, eller yderst sjældent problemer.

 

Sidst men ikke mindst, for at give din piercing optimale forhold af hele under, skal du være forsigtig med den. Ryk, slag og tryk mod piercingen kan resultere i den bliver irriteret og udstødes fra kroppen.