Mandelig intim

Body Art Piercing

Helingstid: 8-10 uger

 

Ampallangen har formodentlig sin oprindelse på Borneo og har siden spredt sig til Suwalesi og Sumatra. Palang som betyder "tværstang" på Iban eller Malayisk er en stav der går horisontalt gennem penishovedet. Sædvanligvis gennem urinrøret. Den mandlige befolkning på Borneo udførte Palang for at symbolisere mod, status, vitalitet og fertalitet. Dettespredte sig til over 20 stammefolk i sydøst Asien. Ikke alle tog helt så avancerede metoder i brug. En del syede klokker eller kugler fast under penis, langs skaftet. Dette kaldes Kando-ekoe, Bungkal eller Kaling-kaling.

Kuglerne for enden af staven stimulerede det følsomme væv i skeden og kvinderne i Dyakstammen (Borneo) vil ikke have sex med en mand uden Palang. Dyak kvinderne siger "sex uden Palang er som ris, men med Palang smager det som ris krydret med salt"

Denne horisontale piercing gennem penishovedet sidder bedre, helet hurtigere og er stærkere hvis den passere gennem urinrøret.

Det er til stor hjælp for din piercing, hvis du har målt hovedets bredde i stiv tilstand. Du skal måle hovedet midt imellem toppen og volden. For dem der får lavet denne piercing virker urinen steriliserende (forudsat at man er rask) og på denne måde bliver piercingen renset på indersiden regelmæssigt. Det er en meget stimulerende piercing for begge parter. Forudsat at kuglerne er skruet rigtig fast, bør der ikke kunne ske skader på hverken kondom eller pessar.

Det kan ikke anbefales, at tage staven ud det første år og senere i længere perioder af gangen. Hullet trækket sig meget hurtigt sammen og kan gøre det meget vanskeligt at få smykket på plads igen. En spids indføringsstift til at lede smykket på plads kan være en fordel. Fjernes smykket inden piercingen er fuldstændig lægt, vokser hullet sammen næsten øjeblikkeligt og der bliver et næsten usynligt ar på penishovedet.

Ampallang

 

Apadravya

 

Helingstid: 8-10 uger

 

Denne piercing er førstegang nævnt i Kama Sutra (gammel Indisk Kærligheds Bibel) og går lodret gennem penishovedet.

Eftersom staven skal passere gennem urinrøret er det svært at lave denne piercing uden at lave indgangshullet gennem en eksisterende Prins Albert. (Med andre ord, bør man starte med at lave en P.A. først)

En stav er det normale smykke i denne piercing, da en ring skal have en meget stor diameter for at kunne sidde der. Denne piercing heler bedst hvis man altid har forhuden trukket tilbage eller hvis man er omskåret. Trykket fra forhuden kan presse smykket fremad og dermed forårsage ubehag, samt gøre at piercingen heler skævt.

For dem der får lavet denne piercing virker urinen steriliserende (forudsat at man er rask) og på denne måde bliver piercingen renset på indersiden regelmæssigt.

I det hele taget en meget stimulerende piercing for begge parter. Forudsat at kuglerne er skruet rigtig fast bør der ikke kunne ske skader på hverken kondomer eller pessar.

 

Det kan ikke anbefales at tage staven ud det første år, og senere ikke i længere perioder af gangen. Hullet trækker sig sammen meget hurtigt og kan gøre det meget vanskeligt at få smykket på plads igen. En spids indføringsstift til at lede smykket på plads kan være en fordel. Fjernes smykket inden piercingen er fuldstændig lægt, vokser hullet sammen næsten øjeblikkeligt og der bliver et næsten usynligt ar på hovedet.

Dydoe

 

Helingstid: 5-7 uger

 

Denne piercing kommer fra Sydøst Asien og Indien. Den laves oftest i par, en på hver side af penishovedet, gennem kanten.

Dydoe er i første omgang beregnet til omskårne mænd. På en ikke omskåret penis kan trykket fra forhuden på piercingen til at vokse skævt. Er kanten på penishovedet ikke veludviklet har denne piercing en rentens til at blive svag, og kan så ikkeholde til påvirkning under samleje.

Stave med små kugler er det bedste til denne piercing, isæt i helingsperioden. En del mænd foretrækker små ringe i deres Dydoe når først den er lægt. Dydoe øger stimuleringen af kvinder under samleje og øger følsomheden hos omskårne mænd. Det siges at den følelse der forsvandt ved omskæringen, kommer tilbage.

Forhud

 

Helingstid: 5-6 uger

 

Forhudspiercinger siges at komme fra det gamle Grækenland omkring år 750 f. Kristi fødsel, hvor atleter der deltog i datidens olympiske lege optrådte nøgne, og for at forhindre deres genitalier i at slaske rundt og for at minimere risikoen for slag og stød, satte de et bånd i forhuden og knyttede enderne rundt om roden på penis, dette kaldte de for Kynodesme.

Senere udviklede Romerne dette (år 200 - 400 e. Kristi). De piercede forhuden på Gladiatorerne og deres slaver ned til en jernring der blev smedet sammen. Romerne kaldte dette for Fibula. Dette gjorde man for at forhindre erektion og dermed sikrede man at gladiatoren ikke afbrød deres træning og at slaverne ikke forøgede deres antal.

Det almindeligste er at man laver et hul i hver side af forhuden. De bedste smykker til dette formål er ringe. Når hullerne er lægt kan stave dog også anvendes.

Frenum

 

Helingstid: 3-5 uger

 

Frenumpiercingen sidder på undersiden af penisskaftet lige under hovedet.

 

En normal misforståelse er, at man skal lave hullet i den tynde streng der går mellem hovedet og skaftet. Denne fold er alt for tynd og vil give meget ubehag hvis den pierces.

 

Frenumpiercingen skal sidde noget dybere, altså i huden bag ved strengen eller lige nedenfor.

Overvejer man at få både en Frenum og en Prins Albert, skal man sikre sig at Frenum kommer til at sidde så langt nede, at de to piercinger ikke kommer til at klemme mod hinanden.

Guiche

 

Helingstid: 6-8 uger

 

Denne piercing mellem anus og testiklerne strammer fra et mandligt pubertetsritual på Samoa i Stillehavet og markere overgangen fra dreng til mand. Guiche er blevet en populær piercing blandt piercings entusiaster.

 

Smykket som anvendes er en normal ring og stimulerer prostatakirtlen. Under helingen kan der forekomme stikkende smerte. For at beskytte piercingen og slippe for det værste ubehag, kan man lægge noget blødt omkring, en klud, et hygiejne bind eller lignende. Når først den er lægt giver denne piercing ingen ubehag tværtimod.

Naturligvis er Guiche ikke en god piercing for cyklister, ryttere m.m.

Læs mere

Hafada

 

Helingstid: 6-10 uger

 

Denne piercing har sit udspring blandt de Arabiske stammefolk i Nordafrika, hvor en ring sættes genne venstre side af pungen når en dreng bliver mand.

Det gøres for at testiklerne ikke skal trækkes sig op i bughulen igen og dermed gøre manden til dreng igen. Soldater fra fremmedlegionerne introducerede Hadadaen i Europa.

Denne piercing bliver mest vellykket hvis den anbringes i den forreste del af pungen. Her er der mindst risiko for, at den bliver udstødt.

Nu til dags er det mest almindeligt med to ringe en i hver side af pungen, men kan sagtens have flere Hafadaer inklusiv dem, der laves gennem sømmen i pungen.

Det er ikke smart at lave flere Hafadaer på en gang, da det kan forlænge helingstiden og fremfor alt kan det være ubekvemt.

En del piercere foretrækker ikke at lave denne piercing da der kan skaves en passage for luft og vand der kan føre bakterier op i bughulen.

Læs mere

Prins Albert

 

Helingstid 2-3 uger

 

En Prins Albert er den mest almindelige af mandlige genital piercinger og en af de letteste af få til at hele. Den er opkaldt efter Prins Albert af England der i en alder af 25 år (ca. 1842-1843) satte en ring i penishovedet. Den er også blevet kaldt en "Dressing ring" da den blev brugt til at fæstne penis til benet for at undgå en synlig udbuling i skridtet på bukserne.

Smykket går ind gennem urinrøret og ud på undersiden af penishovedet, de smykker der passer bedst i denne piercing er ringe, da næsten alt andet bliver ubekvemt.

Efter piercingen er udført kan det bløde noget og det kan svide de første gange man tisser. Dette  er fuldstændigt normalt og ikke noget at blive bekymret over. Når man tisser kan der også blive lidt spænding på strålen på grund af smykket i urinrøret.

Pubic

 

Helingstid: 8-12 uger

 

En Pubic piercing sidder oven på penisskaftet helt inde ved roden, der kan sættes op til flere piercinger over hinanden, i så fald kaldes det en stige.

Visuelt set er det en pæn piercing, men den kan hele langsomt og bliver nogen gange udstødt af kroppen. Isæt hvis man er meget rynket omkring pubes området.

En ring er det bedste smykke til denne piercing, men en stav kan anvendes når piercingen er helet. En Pubic piercing har størst chance for at lykkes hvis den laves præcist oven for penis.

Rensevejledning

 

Alle piercinger i kønsorganerne heler meget hurtigt og enkelt.

 

Sådan rengøre du din piercing 2-3 gange om dagen:

95% af jobbet afhænger af om du passer den som du skal. Det er helt op til dig selv hvor hurtigt din piercing læger.

 

Du skal bruge Dermamed eller Latazyd sæbe og huske at tage multivitamin tabletter.

 

  1. Du rengør lettest din piercing under bruseren. Vask hænderne grundigt med sæben. Skyl din piercing med lunkent vand og fjerne eventuelle skorper, både fra smykket og hulkanterne

  2. Hæld et par dråber Sæbe op i hånden og bland med vand

  3. Masser blandingen ind i piercinge. Drej ringen forsigtigt frem og tilbage nogle gange. Lad det sidde i nogle minutter og skyld grundigt efter.

 

OBS!

Undgå seksuel kontakt i de førsteuger og anvend derefter kondom til piercingen er lægt. Dette gælder også hvis du har en fast partner. Andre menneskers kropsvæsker udgør en infektionsrisiko for dig.

 

Undgå parfumerede sæber og shampoo.

 

Tag aldrig smykket ud af din piercing før den er helet!

Selv om din piercing har været helet i flere måneder skal du ikke lade din piercing være uden smykke, ret længe af gangen. Hullet kan svinde ind eller lukke helt. Synes du om din piercing, så lad smykket sidde i, så undgår du problemer.

 

For at hjælpe din krop med at bekæmpe infektioner og hele hurtigere skal du spise en næringsrig kost og et vitamintilskud dagligt f.eks. en multivitamin og en C-vitamin tablet. Dette kommer selvfølgelig ud over hvad man normalt spiser af frugt og lignende.